ÉLETMÓD-ÉS ÉTRENDTANÁCSADÁS

A szerveink biológiai aktivitása összekapcsolódik a nap 24 órás ciklusával.
Az emberi test napi energiájának keringése olyan kifinomult, precízen összehangolt rendszer, amelynek ismerete egyaránt segítséget nyújt a diagnózis, a kezelés és az egészségvédelem során.
Egészségünk megőrzésének a titka egyszerű: kövessük biológiai óránk ritmusát, mely előirányozza, mennyit kellene enni, aludni, mozogni. E biológiai óra ismerete és használata közelebb visz bennünket életműködésünk, testünk pontosabb megértéséhez, s egy egészséges napi ritmus kialakításához. Segít tisztázni bujkáló betegségeink hátterét, korábban, vagy könnyebben észrevesszük kezdődő betegségeinket, hogy még csírájában kezelhessük azokat. A szervórával és a környezettel összehangolt életmód révén bármilyen körülmények között lehetséges harmonikus, egészséges, hosszú életet élni.
A hagyományos kínai orvoslás alapalkatokat különít el. Lényeges ismernünk saját alkatunk sajátosságait, továbbá azt, hogy mely ételek előnyösek számunkra, hogy aztán ezt alapul véve az alkatunk megfelelően táplálkozunk.
Életmód – és táplálkozási tanácsadás keretében alkatnak, életvitelnek megfelelő, személyre szabott helyes táplálkozási és életvezetési programot kínálok pácienseimnek.
Állapotfelmérés segítségével, - az étkezési szokásokra vonatkozó információkkal, valamint különböző mérési módszerekkel (pl. testtömeg, testmagasság, testzsírmérés) - határozom meg, hogy a páciens aktuális tápláltsági állapotát, és az elemzések után személyre szabott táplálkozási tervet állítok össze.
Szívesen ajánlom minden páciensem részére ezt a szolgáltatást, akik általános információkat szeretnének kapni a helyes étkezési szokások kialakításával, egyéni étrendjük összeállításával kapcsolatban, valamint könnyebben akarnak eligazodni az élelmiszerek színes választéka és az ételkészítési módok helyes megválasztása között. A tanácsadás kiterjed a táplálkozás felmérésén túl az alkathoz illő helyes étrend összeállítására, a makro- és mikro tápanyag bevitelre, a folyadék fogyasztás beállítására, a megfelelő méregtelenítésre. Olyan ismeretek megszerzésére és készségek elsajátítására nyílik nálam lehetősége, amely a továbbiakban segítheti Önt, hogy étrendjét minél egyszerűbben és egészségesebben tudja kialakítani.


Szervezetünk biológiai órájáról bővebben ide kattintva olvashat