AKUPUNTÚRA
 a természetes gyógyulás

Az akupunktúra alapja a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, a biológiai egyensúly és harmónia helyreállítása, anélkül, hogy szervezetünkbe idegen anyagokat juttatnánk be.
Akupunktúrával kezelhető betegségek: fájdalmak, reumatológiai betegségek, idegrendszeri betegségek, szív- és érrendszeri betegségek, légzőszervi betegségek, emésztőrendszeri betegségek, nőgyógyászati kórképek, vizelekiválasztás betegségei, férfi nemi szervek betegségei, fülészeti betegségek, szembetegségek, bőrbetegségek, pszichiátriai kórképek, túlsúly, hőhullámok, változókori panaszok.
Ahogyan én gyógyítok:
Az első kezelés alkalmával a pácienst alaposan kikérdezem. Ezután megvizsgálom a hagyományos kínai orvoslás metodikájával: nyelv- és pulzusdiagnózis, anatómia megtekintése. Felállítom a diagnózist és megkezelem tűvel/lézerrel, szükség szerint moxával, köpöllyel. A második alkalomra pácienseim részére igény szerint személyre szóló táplálkozási- és életmód-tanácsadást állítok össze, melyet az akupunktúrás kezelésekkel ötvözve fokozni lehet a terápia hatékonyságát. Minden kezeléssel az eredeti, jól működő rendszer rögzül egyre jobban, ami azt jelenti, hogy a páciens egyre hosszabb ideig érzi jól magát. Végül a jó közérzet állandósul. Ilyenkor a páciens a kezelés alatt megkönnyebbedett, lebegő állapotba kerül. Ez azt  jelenti, hogy telítődött energiával. Ez egyben egy örömteli állapot, tettrekészséggel jár. 

Fülakupunktúra
A fülakupunktúra a klasszikus akupunktúra kiegészítője, nagyon eredményes különböző szenvedélybetegségekről (pl.: dohányzás, alkohol, drogok, játékszenvedély) történő leszoktatás esetében, valamint fogyókúra kiegészítőjeként.

Lézerakupunktúra
Gyermekek, érzékenyebb felnőttek és idős emberek esetében a tűvel történő kezelést helyettesíti. A lézersugár aktiválja a problémás pontokat, ugyanakkor nem ingerli a bőrt. Gyermekek estében már újszülött kortól kezdve alkalmazható, semmilyen mellékhatása nincs, és kiváló eredmények érhetők el.


„A legjobb gyógyszer az idő.”
- Minél hamarabb kezeljük a beteget, annál gyorsabban gyógyul.

A gyógyulást olyan természetes folyamatnak tekintem, amelyet a helyes táplálkozás és a természetes életmód révén segíthetünk elő. Ennek elérésért a kezeléseim során a természethez, az ott fellelhető alapanyagokhoz nyúlok vissza, melyek által a gyógyulás folyamata alaposabb és teljesebb lesz.

Az akupunktúráról bővebben ide kattintva olvashat